دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: دبیر علمی سومین همایش اوتیسم با بیان این که شناسایی زودهنگام این بیماری در روند درمان آن تاثیرگذار است، گفت: خانواده نشانه‌های مهم اوتیسم را بشناسند.

زهرا عطایی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به این که اوتیسم با اختلالات دیگر متفاوت است، اظهار کرد: این افراد در ارتباطات دیداری و کلامی با دیگران مشکل جدی دارند.

وی با تاکید بر این که هنوز به طور علمی و دقیق مشخص نیست کدام خانواده‌ها خطر ابتلا به اوتیسم در فرزندانشان وجود دارد، افزود: افراد جامعه، باید نشانه‌های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسند.

عطایی با اشاره به این که دلیل شیوع گسترده اوتیسم در جامعه مشخص نیست، گفت: جهش ژنتیکی، عوامل محیطی و یا افزایش اقدامات تشخیصی می‌توان از دلایل افزایش اوتیسم در ایران و جهان نام برد.

وی با بیان این که اقدامات درمانی برای درمان افراد مبتلا به اوتیسم باید زیر دو سال آغاز شود، ادامه داد: این اقدامات درمانی مناسب می‌تواند از عقب افتادگی هوشی این افراد جلوگیری کند.

عطایی غربالگری‌هایی که از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی آغاز شده است را روند مطلوبی برای تشخیص زودهنگام اوتیسم دانست، گفت: البته تنها شناسایی فرد مبتلا به اوتیسم کافی نیست و آنچه باید به آن توجه شود، روند درمان در این افراد است.

وی با تاکید بر این که دانشگاه‌های علوم پزشکی برای آموزش روانشناسان، کاردرمانگرهای متخصص این حوزه باید ورود جدی پیدا کنند، اضافه کرد: امکانات نرم افزاری و سخت افزاری موجود برای درمان افراد مبتلا به اوتیسم کافی نیست.

دبیرعلمی سومین همایش اوتیسم یکی دیگر از نیازهای جامعه برای درمان این افراد را مشکلات فرهنگی عنوان کرد و افزود: بسیاری از والدین در مواجه با این بیماری فرزندشان دچار مشکل می‌شوند و حاضر به قبول و آغاز روند درمان نیستند و در مرحله بعدی بسیاری از والدین افسرده می‌شوند.

وی با تاکید بر این که درمان اوتیسم فرد به فرد است، گفت: درمانگر تنها ساعاتی از روز را می‌تواند به درمان کودک بپردازد و یکی از والدین باید در دیگر ساعات روز با آموزش‌هایی كه دیده‌اند به درمان فرزندشان کمک کنند.

وی با اعلام این که بر اساس آمار جهانی یک درصد از جمعیت جهان مبتلا به اوتیسم هستند، گفت: بر اساس این آمار در ایران نیز باید 700 هزار نفر مبتلا به این بیماری باشند که تنها 10 هزار نفر از آنها شناخته شده‌اند.

به گزارش ایرنا، اوتیسم یک اختلال پیچیده نوروبیولوژیک است که معمولا تا پایان عمر یک فرد طول می‌کشد.اوتیسم در تمام گروه‌هاي نژادی ، قومی و اجتماعی رخ می‌دهد و احتمال ابتلای پسران چهار برابر بیشتر از دختران است.

توانایی مبتلایان به این بیماری در برقراری ارتباط با دیگران ضعیف است .همچنین این مبتلایان رفتارهای تکراری نیز زیاد انجام می‌دهند.

سومین همایش بین‌المللی اوتیسم 18 و 19 آذر ماه به همت بنیاد بیماری‌های خاص، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، سازمان نظام مشاوره و روانشناسی ، سازمان بهزیستی کشور در باشگاه متعلق به نهاد ریاست جمهوری واقع در خیابان فیاضی برگزار شد.

کد خبر 392150

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha